Lugtfjerner – Forebyg og slip af med dårlige lugte i hjemmet

smoke-1830840_1280

Dårlige lugte kan opstå i mange former om det er dårlig lugt fra en skraldespand, brændte gryder eller pander, kæledyr og fisk, gammel lugt i kælder, lugt fra fryser eller køleskab, opkast eller toiletter. Ja mulighederne er mange, og så meget desto mere grund til at finde ud af, hvordan man nemmest slipper af med det.

De første skridt før man tager f.eks. lugtfjerner i brug, er forebyggelse. Det kan virke helt basalt, at fjerne ting inden de begynder og lugte, gå ud med skraldet jævnligt og så fremdeles. Men vi det kan nu engang glippe for os alle sammen, så her tager jeg fat på hvad, man kan gøre for at fjerne grimme lugte.  

Skraldespanden:

  • Skyld skraldespanden med lunkent vand.
  • Du kan f.eks. hælde eddike i bunden natten over og fjerne dagen efter. Eddike eliminerer den dårlige lugt, men nogle vil måske argumentere for at det ikke ligefremme dufter specielt godt i sig selv. Der findes også mange andre produkter af lugtfjerner, som kan bruges. Og de kommer i mange forskellige afskygninger som bl.a. forstøverflaske, spray, duft tårn eller air sponge.

Brændte gryder:  

  • Har kan man drysse salt i bunden af gryden/panden og lade det stå natten over. Saltet fjerner lugten ved at absorbere fugten og gør det også nemmere at rengøre gryden. Hvis madlugten har sat sig i dele af huset kan man med fordel bruge rigtig lugtfjerner, som kan hjælpe dig med at slippe af med den dårlige lugt i hele rum.

Vasken:

  • Du kan lave en blanding af ca. 1dl salt og 1dl bagepulver, som du fordeler ud i vasken. Lad det sidde lidt og skyld derefter med kogende vand.

Fulde unge eller syge børn

  • Har dit barn (eller dig selv for den sags skyld) kastet op et sted, hvor det ikke lige var meningen, så kan det give en ubehagelig lugt, som man gerne hurtigt vil af med. Ryd op efter det uheldet med en balje koldt vand og opvaskemiddel. Skrub og skur til pletten er væk. Herefter ville jeg selv vælge en rigtig lugtfjerner, som effektivt kan eliminere den ønskede lugt.  

Toilettet:

  • Er toilettet begyndt at lugte, så kan du enten hælde en liter eddike og lade det ligge i en time. Skub derefter grundigt i kummen. Man kan faktisk gøre det samme med cola, bare ved at lade det blive natten over. Brug også evt. en lugtfjerner til at forbedre lugten i hele lokalet.

Dette var blot nogle af de scenarier der kunne opstå, hvor man skal have hjælp til at fjerne dårlig lugt. Eddike kan mange gange bruges, og ellers findes der mere neutrale lugtfjernere på markedet, som man kan vælge imellem. Jeg håber dette har kunne hjælpe til hverdags situationer, hvor lugt bliver et problem. Jeg har selv benyttet mig af dem, og de har virket for mig. Med en blanding af life-hacks og rigtige produkter af lugtfjerner, så får jeg altid løst opgaven med et godt resultat. Jeg håber at det sammen gælder for jer, der har læst med. Hav en god dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *